2020. március 29., vasárnap

70. Isten dicsőséges a mi üdvösségünk!


„Mondtam már neked, hogy ha hiszel, meglátod Isten dicsőségét!” (Jn 11,40)

Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!
            Mártának, Lázár nővérének a mottóban írt szava, bíztatása ma nekünk szól. A Nagyböjt 5. vasárnapi evangélium nagyon aktuális. Ahogy a jelenlegi külső körülmények a belső lelki békénket kezdik ki, úgy erősítsük lelki immunrendszerünket is az evangélium, a szentírás olvasásával, hallgatásával, az otthoni lelki beszélgetésekkel és imádságokkal!
Jézus ura az életnek és halálnak, és mindazok, akik Benne hisznek, bíznak, remélnek, Vele közösségben vannak, nyugodtak lehetnek, megkapják az Ő békéjét és célba érnek. Mi természetszerűleg, ösztönösen kerüljük életünk keresztjeit, de ezek a napok, hetek, hónapok megtaníthatnak arra, hogy éppen, ami elől menekülni akarunk, az a megmentőnk. Az Úr azt kéri, hogy vegyük fel keresztünket és kövessük Őt (vö. Mt 16,24). Nem kell feltétlenül elébe menni, nem szabad óvatlannak lenni, de szükséges megtanulni elfogadni azt. Hiszen minden, ami velünk történik, Annak tudtával az engedélyével történik, aki a mi Atyánk, Teremtőnk, Megváltónk.
Semmi sem szakaszthat el minket Krisztus szeretetétől (vö. Róm 8,35), sőt, minden, akár a nem kedvünkre való esemény is alkalom arra, hogy megtanuljuk átölelni a keresztfát és rátekinteni Arra, Aki értünk meghalt és feltámadt. Természetszerű az, ahogy Márta és Mária Jézushoz kiáltja: „Uram, ha itt lettél volna, nem halt volna meg a testvérem.” (Jn 11,21 és 32), de a természetes felkiáltásra, természetfeletti válasz érkezik: „Én vagyok a feltámadás és az élet. Aki hisz bennem, még ha meghal is, élni fog. Az, aki úgy él, hogy hisz bennem, nem hal meg örökre.” (Jn 11,25-26)
Bízzunk tehát bátran továbbra is Isten irgalmas szeretetében és ebből erőt merítve, a lehetőségeink szerint, betartva a vészhelyzeti előírásokat, segítsük testvéreinek, felebarátainkat. A nagyböjti vállalásainkhoz kapcsoljuk hozzá a nehézségek elfogadását és ajánljuk fel aggodalmainkat, szenvedéseinket magunkért vezeklésül, másokért, hazánkért a világért engesztelésül. Dr. Erdő Péter bíboros atya a mai vasárnapra vonatkozó video üzenetét is mindannyiunk figyelmébe ajánlom: https://www.esztergomi-ersekseg.hu/hirek/erdo-peter-biboros-uzenete-nagybojt-5-vasarnapjara
A Szent Erzsébet Karitász Központ vészhelyzeti élelmiszer-kiszállítási pontokat létesített 10 plébánia segítségével, ahonnan fiatalabb önkéntesekkel kiszállítjuk a rászorulóknak a csomagokat. Erre vonatkozólag melléklem a tájékoztató, toborzó levelünket.

Hirdetések:
·         A következő karitász műsorunk a Mária Rádióban április 1-én szerdán 10.50 órakor kezdődik.
·         Tartsuk be a Magyar Kormány, a Magyar Katolikus Püspökkari Konferencia, az Esztergom-Budapest Főegyházmegye, a Katolikus Karitász járványhelyzetre vonatkozó határozatait, felhívásait és tájékoztatóiban foglaltakat. Különösen vigyázzunk az időseinkre, ők maradjanak otthon! Mindnyájan is óvatosan, okosan segítsünk!
·         A karitász műsorok a Mária Rádióban itt érhetők el: https://hangtar.mariaradio.hu/Tevekeny_Szeretet

Csorba Gábor
állandó diakónus, karitászigazgató
Esztergom-Budapesti Főegyházmegye
Szent Erzsébet Karitász Központ
Székhely: 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. félemelet 1.
Telefon: +36-1-351-1977
Mobil: +36-30-592-1483

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

160. Életünk legyen hálaadás!

  „ Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert irgalmassága örökkévaló.” (1Krón 16,34)   Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az ...