2018. december 21., péntek

9. A jászol küszöbén


„Akik befogadták, azoknak hatalmat adott, hogy Isten gyermekei legyenek. Azoknak, akik hisznek nevében, akik nem a vérnek vagy a testnek a vágyából s nem is a férfi akaratából, hanem Istentől születtek.” Jn 1,12-13


Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!
           
„Azért van mennyország, mert Jézus megszületett” – 6,5 éves Bernát kisfiam mondta ezt éppen a ma esti ima előtt. Úgy látszik, hogy szívünkbe vannak írva a hitigazságok és a gyermeki, az istengyermeki állapotunk megadja a tisztánlátást.
Bátorítson minket ez a gondolat, a gyermeki hitérzék, a tiszta lelkiismeret ezekben a hajtós napokban, amikor szeretetszolgálatunk csúcsra jár! Figyeljünk egymásra, legyünk kedvesek egymással és azokkal különösen, akiknek szolgálunk! A betlehemi jászolhoz közeledünk, mint a pásztorok, mint a napkeleti bölcsek, hogy hálánkat és szeretetünket kifejezzük.
A hit aranya legyen a teljes önátadásunk, a teljes bizalmunk a Gondviselő Istenben, a remény tömjénje legyen a hódolatunk, tiszteletünk kifejezése, amivel odakötjük magunkat az örök üdvösségbe vetett bizalommal az Atyához, a szeretet mirhája pedig az alázatos szolgálat, mely által a szegényekben, a hozzánk fordulókban magát az Úr Jézust szolgáljuk! Erről sose feledkezzünk meg, ezzel a szeretettel, tisztelettel és alázattal végezzük munkánkat, akkor tiszta lélekkel pihenhetünk meg a karácsonyfa tövében!
Ha mégis úgy alakul, hogy vétünk a szeretet ellen, akkor azonnal korrigáljunk, mert számíthatunk az Úr és egymás bocsánatára. A krisztusi ember nem feltétlenül jobb, mint mások, de tud újrakezdeni, visszatérni, folyamatosan megtérni. Vegyük igénybe az egyház kincseit a kiengesztelődés szentségében, hogy tiszta szívvel tudjunk ünnepelni. Ez a lehetőség végtelen többletet jelent a hit- és reményvesztett világban és végső soron a tiszta szív a boldogság kulcsa.
Akik megélik ezt, azok valóban jelek, aminek lehet ellene mondani, valóban betlehemi csillagok, akiket lehet követni a jászolhoz. Jelek vagyunk Isten gyermekeként, ami hatalom, ahogy János apostol írja. A hatalom pedig nem a világ szerinti hatalmat jelenti, hanem a Szeretet hatalmát, a Szeretet győzelmét, ami a szeretetből fakadó áldozathozatal és hűség mindhalálig. Ezzel kapcsolódunk Krisztushoz és az Ő áldozatához. Így vagyunk és leszünk részese a Vele való teljes közösségnek és ahogy az Atya igazolta Jézust a feltámadásban, úgy minket is igazolni fog, sőt máris igazol, mert az Igazság és az Élet útján járunk.
Ezekkel a gondolatokkal kívánok minden karitász önkéntesnek, munkatársnak és családjaiknak áldott, békés karácsonyt és új évet! Ebben az évben már nem küldök egypercest, legközelebb január elején fogok.
A múlt pénteken, december 14-én a Mária Rádióban volt egy műsor a karitászról Márton Andrea vezetésével, aki a Budapest-Erzsébetvárosi Árpád-házi Szent Erzsébet plébánia Karitász Csoportjának vezetője: https://hangtar.mariaradio.hu/Otthon_a_csaladban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

160. Életünk legyen hálaadás!

  „ Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert irgalmassága örökkévaló.” (1Krón 16,34)   Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az ...