2019. augusztus 27., kedd

43. Mi vagyunk a föld sója


  "Ti vagytok a föld sója” (Mt 5,13a)


Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!
            A fenti mottó ugyan nem csak nekünk, karitászosoknak szól, hanem minden kereszténynek, mégis külön figyelmet érdemel a mi önkéntes hivatásunk tekintetében az, hogy munkánk, szolgálatunk során az élet és a szeretet ízét, zamatát éreztessük meg mindazokkal, akikkel karitászmunkánkban találkozunk.
Felelősségünk van abban, hogy ne ízetlenedjünk el, ne savanyodjunk meg, ne égjünk ki, mert akkor nem leszünk Isten szeretetének hiteles tanúi, nem segítjük embertársainkat hatékonyan az üdvösséghez és mi magunk sem növekedünk lelkünkben, épülünk be szorosabban Krisztus testébe, az Egyházba. Figyeljünk egymásra is!
Jézus így folytatja a só-hasonlatot: „De ha a só ízetlenné válik, mivel sózzák meg? Semmire sem jó többé, mint hogy kidobják, és eltapossák az emberek.” (Mt 5,13b).
A só nem csak az ízt adja a szeretetnek és ezáltal az életnek, hanem konzervál, tartósít is. Tartósítja a megszerzett, megkapott kegyelmeket, Isten ajándékait bennünk, amit a Szentségekben és a Szentlélek ajándékaiban nyertünk el (vö. Aranyszájú Szent János püspöknek a Máté evangéliumról mondott szentbeszédeivel). A vidám, vitális, éltes életű, kedves karitász önkéntes, munkatárs segít a rászorulók és a többi munkatárs számára a kegyelmeket, a talentumokat kibontakoztatni, ami által mindenki több lesz és előbbre jut a lelkiekben és ebből fakadóan más egyéb javakban is.
A karitászmunkában tehát, aki szívvel-lélekkel dolgozik, vagy ilyen lelkülettel fogadja el a segítséget, mindenki nyer – életet, boldogságot, üdvösséget.

KÖSZÖNÖM MINDEN RÉSZTVEVŐNEK ÉS SZERVEZŐNEK, HOGY KB. 350-EN KÉPVISELTÜK A KARITÁSZT AZ AUGUSZTUS 20-I ÜNNEPEN!

Csorba Gábor
állandó diakónus, karitászigazgató
Esztergom-Budapesti Főegyházmegye
Szent Erzsébet Karitász Központ
Székhely: 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. félemelet 1.
Telefon: +36-1-351-1977
Mobil: +36-30-592-1483

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

160. Életünk legyen hálaadás!

  „ Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert irgalmassága örökkévaló.” (1Krón 16,34)   Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az ...