2019. augusztus 20., kedd

42. Két ünnep között

„A szentek között ragyognak, miként égi fényében a nap” (vö. Mt 5,16)


Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!
            Nekünk, magyar katolikusoknak különleges időszak augusztus közepe. A Boldogságos Szűz Mária mennybevételét ünnepeljük augusztus 15-én, ez a nap egyben Szent István királyunk égi születésnapja, ennek a napnak előestéjén ajánlotta fel a szent király országunkat utolsó reményeként.
A párhuzam csodálatos: ahogy az Úr a keresztfán Jánost az Egyház képviseletében Édesanyjára bízta, úgy ajánlotta Szent István király is Máriának hazánkat. Az Egyház tagjaiként Isten országának várományosai és magyarként Mária országának polgárai vagyunk.
Ahogy a Mennyei Atya jobbján ülő és uralkodó Úr megvéd minket, úgy oltalmazza hazánkat Égi Patrónánk és első Szent Királyunk közbenjárása, akinek ereklyéje a Szent Jobb. Ez a kettős ünnep plusz lendületet, lehetőséget és felelősséget ad nekünk – mi karitászosok ezt úgy hálálhatjuk meg, hogy még inkább, folyamatosan megújuló erővel szolgálunk, így válunk az Úr és Szent István király jobb kezének az ujjaivá.
Nekünk a tevékeny szeretet és az ezzel járó áldozathozatal a hivatásunk – ezt adjuk cserébe életünkért, megváltásunkért. Az Úr és a Boldogságos Szűzanya velünk van, velünk jár-kel, hogy elvigyük a Jó Hírt, az Evangéliumot a szegényeknek, reményt és jövőt adva nekik.
„Megmondták neked, ó ember, mi a jó, és mit kíván tőled az Úr: Semmi mást, mint hogy váltsd tettekre az igazságot, szeresd hűségesen, és járj alázatosan a te Isteneddel.” Mik 6,8
AUGUSZTUS 20-ÁN 16 ÓRAKOR TALÁLKOZUNK A SAS UTCA – ZRÍNYI UTCA SARKÁN, HOGY EGYÜTT VONULHASSUNK BE A SZEKTORUNKBA, VEHESSÜNK RÉSZT AZ ÜNNEPI SZENTMISÉN ÉS KÖRMENETEN. FOGLALUNK ÜLŐHELYEKET IS KORLÁTOZOTT SZÁMBAN. TOVÁBBI RÉSZLETEK A PLÉBÁNIAI KARITÁSZ CSOPORTVEZETŐKTŐL ÉS A RÉGIÓVEZETŐKTŐL TUDHATÓK MEG! SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT, RÉSZVÉTELÜKET JELEZZÉK A CSOPORTVEZETŐNEK!
 
Csorba Gábor
állandó diakónus, karitászigazgató
Esztergom-Budapesti Főegyházmegye
Szent Erzsébet Karitász Központ
Székhely: 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. félemelet 1.
Telefon: +36-1-351-1977
Mobil: +36-30-592-1483

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

160. Életünk legyen hálaadás!

  „ Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert irgalmassága örökkévaló.” (1Krón 16,34)   Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az ...