2021. január 10., vasárnap

103. Évindító Krisztusban

 


„Add kérünk Atyánk, hogy bensőleg alakítson újjá minket Jézus, aki külsejét tekintve hasonló lett hozzánk!” (napi zsolozsma könyörgés)

Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!

Fogjunk neki nagy bizalommal, Isten utáni vággyal, azaz nagy szeretettel a 2021-es évbe! Csodálatos bölcsesség és erő, ahogy elindít minket az Egyház. Megünnepeltük az Úr megtestesülését, Szűz Mária Istenanyaságát, azután Vízkeresztet, azaz Urunk megjelenését a világ számára. Röviden összefoglalva a karácsony és a vízkereszt titkait:

·         Isten emberré lett, hogy mindnyájan részesülhessünk Isten örök, boldog életében.

·         Az Istenanya, a mi mennyei édesanyánk is, aki oltalmazónk és pártfogónk.

·         Isten kinyilvánította Önmagát számunkra, a napkeleti bölcsek Isten egyetemességéről tanúskodnak.

·         A napkelti bölcsek példát adnak nekünk is: ismerjük fel mi is az idők jeleit, ahogy ők a csillagot és menjünk az Úrhoz! Vigyünk ajándékot mi is Istennek: a hit aranyát, az imádás tömjénjét és a szeretetből fakadó, önkéntes áldozathozatal mirháját! És boruljunk le előtte teljes önátadással!

·         Jézus megtette első csodáját Kánában, és teszi csodáit minden nap a világ végezetéig, jelen van folytonosan életünkben, a szentségekben és irányítani vágyik minket, hogy el ne vesszünk.

·         Megkeresztelkedett példaként, hogy mi is újjá szülessünk Őbenne, haljunk meg a bűnnek és éljünk neki, aki értünk lett emberré és megváltott minket.

Ennél nem kell több nekünk, mert mindezek biztosítják számunkra a földi és mennyei boldogságot, de kevesebbel sem érhetjük be. Ha miénk Isten, miénk már minden, de ha még nem teljesen a miénk, akkor fogyatékosak vagyunk emberségünkben. Mi még ilyenek vagyunk, megosztottak, esendők, gyengék – éppen ezért van szükségünk Isten kegyelmére, hogy mindezek ellenére célba érjünk, ami éppen az Ő akarata és vágya.

Ha akarjuk azt, hogy Isten teljesen a miénk legyen, akkor legyünk mi is teljesen az övé! Ez a szeretet törvénye: Te énbennem, én pedig Tebenned. És ez a szövetség törvénye: Egy mindekiért, mindenki Egyért.

Nagy Szent Leó pápa (+461) vízkereszti buzdítása nekünk is szól: „Tündököljetek tehát a világosság fiaiként, mert Isten országába az igaz hit és a jócselekedetek által lehet eljutni; a mi Urunk, Jézus Krisztus által, aki az Atyaistennel és a Szentlélekkel él és uralkodik mindörökkön-örökké. Ámen.”

 

·         A következő karitász műsorunk a Mária Rádióban január 20-án szerdán 10.50 órakor kezdődik.

·         Korábbi műsoraink itt hallgathatók meg: https://www.mariaradio.hu/musor/4814/Tevekeny_Szeretet

·         A Szent Erzsébet Karitász Központ kérésére főtisztelendő Feldhoffer Antal plébános atya 2021. január 11-én hétfőn 15.30-kor karitász szentmisét mutat be a 1035 Budapest, III. ker. Kórház u. 37. szám alatti Szent József templomban. Miseszándék: élő és elhunyt karitaszosokért.

 

Csorba Gábor

állandó diakónus, karitász igazgató

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Szent Erzsébet Karitász Központ

Székhely: 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. félemelet 1.

Telefon: +36-1-351-1977

Mobil: +36-30-592-1483

E-mail: szenterzsebet@karitaszkozpont.hu

Honlap: www.karitaszkp.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

160. Életünk legyen hálaadás!

  „ Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert irgalmassága örökkévaló.” (1Krón 16,34)   Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az ...