2019. május 12., vasárnap

28. A feltámadás tanúi vagyunk


„Ha Krisztus nem támadt fel, akkor hiábavaló a mi igehirdetésünk, és hiábavaló a ti hitetek is.” 1Kor15,14

Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!
Ha nem hisszük azt, hogy Krisztus meghalt és feltámadt, akkor nem vagyunk keresztények, mert akkor nem vagyunk krisztusi emberek. A húsvét titka, hitünk alfája és omegája. Ezen áll vagy bukik a tanúságtételünk Isten szeretetéről. Ha ebben nem hiszünk, akkor nem hiszünk a Szeretet győzelmében sem, vagyis nem hiszünk Istenben.

A Szeretet győzelmében való hit és remény működteti a világot, ugyanis a világ fiai nem hisznek Istenben, nem bíznak a Szeretet győzelmében, ezért reményvesztettek. Nagy a mi felelősségünk, mert ha mi keresztények sem bíznánk a végső győzelemben, Krisztus feltámadásában és dicsőségében, amiben mi is részesülünk, akkor tényleg elpusztulna a világ. Ki más tegyen tehát tanúságot Krisztusról, ha nem mi, az ő hívei?
Nehogy ellankadjunk a feltámadásba vetett hitünkben, mert akkor ellankadunk a szeretetünkben is! Az a szeretet, ami nem nyilvánul meg, az bizony nincs is. Gondoljuk meg: ha csak elméletben szeretünk, akkor az inkább visszájára fordul. János apostol így tanít: „Aki nem szereti testvérét, akit lát, nem szeretheti az Istent sem, akit nem lát.” 1Ján4,20b.
Miránk karitászosokra, akik a tevékeny szeretetet gyakorlását hivatásszerűen vállaljuk, különösen igaz ez: „Ne szeressünk szóval, se nyelvvel, hanem tettel és igazsággal!” 1Ján3,18. Csodálatos hivatás tehát a miénk, Isten szeretetét láthatóvá tesszük embertársaink számára! Húsvét örömében, nagy lendülettel szolgáljuk tehát a Feltámadt Urat!
VÁROM A SZEMÉLYES TÁLÁKOZÁST A KARITÁSZ CSALÁDI ÜNNEPÜNKÖN MÁJUS 25-ÉN. Lehet még jelentkezni a jövő héten, jöjjünk minél többen és hozzuk az ifjakat, gyerekeket, unokákat is!

Csorba Gábor
állandó diakónus, karitászigazgató
Esztergom-Budapesti Főegyházmegye
Szent Erzsébet Karitász Központ
Székhely: 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. félemelet 1.
Telefon: +36-1-351-1977
Mobil: +36-30-592-1483

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

160. Életünk legyen hálaadás!

  „ Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert irgalmassága örökkévaló.” (1Krón 16,34)   Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az ...