2019. május 5., vasárnap

27. Karitász Családi Ünnep


Ünnepeljünk mindnyájan az Úrban, ünnepi napot ülvén évfordulónk alkalmából!

Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!

Minden ember szeret ünnepelni. Nekünk, keresztényeknek pedig különösen van okunk örömre, ünneplésre a húsvét kegyelmeinek fényében. Az ünnep egy mérföldkő, ahonnan vissza- és előre tekinthetünk, megpihentünk az Úrban. Május 25-én szombaton kerül sor az I. Főegyházmegyei Karitász Családi Ünnepre. 
 
Szeretetetszolgálatunk célja testvéreink, felebarátaink legfőbb javának, az üdvösségüknek a munkálása földi boldogulásuk segítése útján. Azt ünnepeljük, hogy több mint negyedszázad telt el azóta, hogy megalakultak a karitászrégiók a főegyházmegyénkben. Azóta végezzük szeretetegységben szolgálatunkat. Van mit ünnepelni, hálát adni a Jó Istennek az egységért és annak maradandó gyümölcseiért.
A karitásztevékenység igazolja, hitelesíti a világ felé az Egyház szolgálatát, kinyújtott karja a szegények, szenvedők, rászorulók irányába. Isten és az ember közös műve a szeretetszolgálat az Egyház egységében, amit apostolutód főpásztorunk jelenléte emel ki a koncelebráló papsággal együtt ezen az ünnepen.
Ünnepeljünk együtt! A hálaadó szentmise után, amit Dr. Erdő Péter bíboros prímás érsek atya celebrál a Szent István Bazilikában, az altemplomban folytatjuk az ünneplést sok színes programmal, szeretetvendégségséggel. Külön gondolunk a gyerekekre és a fiatalokra, a családokra. Szeretnénk, hogy mindenki el tudjon jönni családostul (gyermeknap hétvégéjén).
Várunk minden karitásztagot és családtagjaikat, akik állandó, vagy akár alkalmai segítői egy-egy karitászcsoportnak. Legyünk az ünnepen is együtt testben és lélekben! Tisztelettel hívom az atyákat és diakónus testvéreket is. A programtervezetet melléklem és várjuk a jelentkezést a karitász csoportvezetőnél, régióvezetőknél.

Csorba Gábor
állandó diakónus, karitászigazgató
Esztergom-Budapesti Főegyházmegye
Szent Erzsébet Karitász Központ
Székhely: 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. félemelet 1.
Telefon: +36-1-351-1977
Mobil: +36-30-592-1483

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

160. Életünk legyen hálaadás!

  „ Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert irgalmassága örökkévaló.” (1Krón 16,34)   Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az ...