2019. április 28., vasárnap

26. Húsvét nyolcadában


Ha tehát Krisztussal feltámadtatok, keressétek, ami fönt van, ahol Krisztus ül az Isten jobbján.” (Kol 3,1)


Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!
            A húsvéti öröm, ami kiáradt az egész földre, hasson át minket, szívünket, lelkünket, teljes önmagunkat! A húsvét ajándékai, az Isten kegyelmei átütő és minden rosszat elsöprő erővel áramlanak reánk, a kérdés csak az, hogy mi a fogadó antennáinkat arra fordítjuk-e, amerről a kegyelmek jönnek, ahonnan az adás érkezik 0-24 órán át. Felfelé irányítjuk-e az érzékelőinket, azaz az odafönt valókat keressük-e (vö. Kol 3,1), vagy csak a földi adókat keressük – no, abból pedig van elég…
Vannak, akik egyenesen bedeszkázzák maguk fölött az eget, elfordítják elméjüket, bezárják szívüket, elzárkóznak, hogy véletlenül se vegyék (észre) az Isten kegyelmét, irgalmát, a húsvét ajándékait. Hozzájuk is van küldetése a karitásznak, minden tagnak, ahogy minden kereszténynek is.
Bizalom Jézusban, hit, lelkierő és főleg a HÚSVÉTI ÖRÖM az, amellyel minden akadályt le tudunk győzni ahhoz, hogy a jó hír, az evangélium üzenete ténylegesen eljusson azokhoz, akik nem tapasztalják meg Isten szeretetét, kegyelmeit. Nem veszik észre, nem akarják észre venni, ezért nem tudnak viszontszeretni, hálásak lenni és emiatt örömtelenek. Álljunk melléjük, menjünk velük, mint az Úr az emmauszi a csüggedt tanítványokkal, beszélgessünk velük, legyünk szolidárisak, együtt érzők, segítőkészek!
Csak akkor tudjuk ezt a küldetésünket hatékonyan teljesíteni, ha bennünk is él a Feltámadt Krisztus Lelke, ha lángol a szívünk, mint a tanítványoknak, amikor az Úr melléjük szegődött, velük volt, magyarázta a Szentírást és megmutatta magát a Kenyértörésben. Mivel a félelem a legnagyobb ellenségünk, amely lebénít és megakadályozza, hogy megtegyük a lelkiismeretünk szerinti jót, merítsünk folyamatosan és bőven Isten irgalmából! Örüljetek dicsőségeteknek, adjatok hálát Istennek, aki meghívott titeket a mennyek országába, alleluja.” (4Ezdr 2,36-37)

Csorba Gábor
állandó diakónus, karitászigazgató
Esztergom-Budapesti Főegyházmegye
Szent Erzsébet Karitász Központ
Székhely: 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. félemelet 1.
Telefon: +36-1-351-1977
Mobil: +36-30-592-1483

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

160. Életünk legyen hálaadás!

  „ Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert irgalmassága örökkévaló.” (1Krón 16,34)   Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az ...