2019. január 3., csütörtök

10. Új esztendőben új szívekkel...


8Megalázta magát és engedelmeskedett mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig. 9Ezért Isten felmagasztalta, és olyan nevet adott neki, amely fölötte van minden névnek, 10hogy Jézus nevére hajoljon meg minden térd a mennyben, a földön és az alvilágban, 11s minden nyelv hirdesse az Atyaisten dicsőségére, hogy Jézus Krisztus az Úr.” Fil 2,8-11

10. Új esztendőben új szívekkel…
Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!
Jézus neve napján szeretettel kívánok áldott, boldog és maradandó gyümölcsöt hozó új esztendőt minden karitász munkatársnak és családjának!
Kezdjük újult erővel, lelkesedéssel, a Szentlélektől megerősítve és az Úr Jézus nevében az új évet a szeretetszolgálatban! A legszebb feladatok egyike az Urat a szegényekben, rászoruló testvéreinkben, felebarátainkban szolgálni. 

Mégha mi magunk is választottuk ezt a szolgálatot, mennél jobban belemerülünk, beledolgozunk a feladatokba, annál jobban tűnik ki, hogy valójában Ő választott ki minket. Az utolsó vacsorán az Úr így szólt apostolaihoz és most hozzánk is így szól: 16Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket és arra rendeltelek, hogy munkátokkal gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt. Akkor mindent megad nektek az Atya, amit a nevemben kértek tőle. Jn 15,16
A 2019. évre az alábbi pontokba sűrítve fogalmazom meg a legfőbb célokat, amit közösen, együtt munkálkodva el fogunk érni Jézus nevében:
1.      Bátorítsuk személyes munkánkkal is magunkat karitászosokat és a híveket arra, hogy nyíltan és a Szentlélek erejével vállalják krisztusi küldetésüket!
2.      Őrizzük és növeljük a szeretetegységet a karitász önkéntesek, munkatársak, a plébániai csoportok és a karitászközpont között, hogy valóban „egy szív és egy lélek” legyünk Krisztusban!
3.      A ránk bízottak legfőbb javát, az üdvösségüket szolgáljuk és ehhez minden lehetőséget ragadjunk meg a találékony szeretet eszközeivel és ennek a munkának rendeljük alá a tárgyi adományokat és a szolgálatainkat!
4.      Erősítsük a jó kapcsolatot, a karitászcsoport és a plébános atyák, lelkipásztorok között!
5.      Karitász munkánkkal minél több terhet vegyünk le az atyák válláról, hogy az igehirdetési és szentségi szolgálatukat ezzel is segítsük!
6.      Mindenben rendelkezésükre álljunk atyáknak, ami a szeretetszolgálatunkkal összefügg!
7.      Erősítsük és hitelesítsük a karitász munkánkkal is az Egyház küldetését és tanúságtételét!
8.      Legyünk „mindenkinek mindene”, de úgy, hogy a felebarátainknak nyújtott segítség ne legyen a híveink, testvéreink hátrányára, azaz munkánkat az igazságosság talaján végezzük!
9.      Tudatosítsuk és erősítsük magunkban, hogy mi is gondnokok vagyunk, az adományok, melyeket ránk bíznak, nem a mieink, hanem az Egyházban való bizalommal adják jóakaratú emberek, hogy azzal másokat szolgáljunk, éppen ezért továbbra is átláthatóan és tisztán kell tudnunk megállni Isten és ember előtt!
10.  Tudjunk mindig megújulni, megtérni és soha ne fáradjunk bele a jótettekbe!
Ezen 10 pont kimunkálása, végrehajtása igazi kihívás, erre hívok ezúton is Mindenkit főegyházmegyénk karitászcsoportjaiban, szeretetközösségben. Jézus nevében eljárni, dolgozni a legnemesebb hivatás, amit az ember kaphat. Hála az Úrnak azért, hogy ekkora bizalommal van irántunk! A napi szentmise könyörgésével kívánok ehhez a munkához erőt és jókedvet!
Istenünk, te úgy akartad, hogy az emberi nem az üdvösséget szent Fiad megtestesülése által nyerje el. Add meg népednek, amely irgalmadért könyörög, hogy mindnyájan felismerjük: nem adatott más név, amelyet segítségül hívhatnánk, mint egyszülött Fiad neve. Ámen

Csorba Gábor
állandó diakónus, igazgató
Esztergom-Budapesti Főegyházmegye
Szent Erzsébet Karitász Központ
Székhely: 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. félemelet 1.
Telefon: +36-1-351-1977
Mobil: +36-30-592-1483

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

160. Életünk legyen hálaadás!

  „ Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert irgalmassága örökkévaló.” (1Krón 16,34)   Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az ...