2022. március 7., hétfő

155. Legyünk tüzes lelkűek, az Úrnak szolgálunk!

 


A buzgóságban ne lankadjatok, legyetek tüzes lelkületűek: az Úrnak szolgáltok! (Róm 12,11)

 

Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!

Nem lankadunk, nem lankadhatunk. Hálatelt szívvel gondolok a karitászcsoportjaink tagjaira és a rengeteg alkalmi önkéntesre, akik már közel százan megfordultak a raktárunkban, a Keleti pályaudvaron a Szent Erzsébet Karitász Központ segélyállomásánál. Köszönöm az időseknek, középkorúaknak, a fiataloknak az áldozatos szolgálatukat. A képek és az médiamegjelenések önmagukért beszélnek:

https://photos.app.goo.gl/62bY414yUtcvuBtY6

A tanúságtétel része, hogy hírt adjunk segítő tevékenységeinkről (ez nem önreklám), Hír Tv 2022.03.04. Napi Aktuális : Csorba Gábor: A Katolikus Karitász Barabáson fogadja a menekülteket - Hír TV (hirtv.hu)

Magyar Kurír 2022.03.05. szombat: https://www.magyarkurir.hu/hirek/folyamatos-segitseg-gondviseles-mindent-elrendez-keletinel-is-ott-van-katolikus-karitasz

M1 Híradó 5.40 – 9.16 perc között: https://mediaklikk.hu/video/hirado-2022-03-06-i-adas-8/

A Keleti pu-nál folyamatos a napi 1000-2000 fő, akik megjelennek a standunkon. Reggel 8 és este 6-8 óra között vagyunk kint folyamatosan 5-8 fő önkéntessel. Sok fiatal önkéntes is jön egyetemekről. Sok az adományozó, sok mindent kapunk, a napi maradékot elszállítjuk a raktárunkba.

Tudunk információkat adni szinte mindenről, amit kérdeznek. Vannak alkalmi tolmácsok is időnként. Jó a kapcsolat a rendvédelmi szervekkel (Katasztrófavédelem, Rendőrség).

Segítettünk szálláskeresésben (eredményesen), munkalehetőség ajánlást tudtunk közvetíteni. Folyamatosan érkeznek a felajánlások, azokat regisztráljuk, koordináljuk. A szállásfelajánlásokat a Katolikus Karitásznak megküldjük a központi adatbázisba, a többi felajánlást munkatársainkkal koordináljuk.

Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, érsek atya mai nagyböjti videoüzenetét is becsatolom, vonatkozik a ránk, karitászosokra is: https://www.facebook.com/egombp/videos/854951679238170/

Újabb fejlemények a segélyezés területén. Amit jelenleg gyűjtünk:

1.      tartós élelmiszer,

2.      takaró, tiszta ágynemű, tiszta, jó állapotú matrac,

3.      bébiétel, pelenka, baba- és gyermek holmik, (de nem kérünk már semmilyen ruhát!)

4.      tisztálkodási szerek, tusfürdő, sampon, kis kiszerelésű kézfertőtlenítő

5.      szálláshelyek menekült családok részére, befogadó családok felajánlásai,

NAGYON FONTOS, HOGY MINDEN TÁRGYI ADOMÁNY JÓ MINŐSÉGŰ ÉS HASZNÁLHATÓ LEGYEN, ne kelljen szétválogatni, mert az nagyon lelassítaná a logisztikát. Csak olyan eszközöket, adományokat várunk, amiket az adományozó maga is szívesen kapna.

Ide lehet küldeni írásban a felajánlásokat: szenterzsebet@karitaszkozpont.hu

Önkénteseket is keresünk folyamatosan a raktárunkba pakolni, saját autóval adományszállítást vállalni és a Keleti pályaudvaron a segélyponton szolgálatot teljesíteni.

Karitász gyűjtőpontok az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében a plébániákon kívül:

·         Budapest, XIII. Szent László utca 26. – Nyitvatartás: munkanapokon 8.30 – 17.30 óra között, szombaton 9 – 13 óra között, vasárnap zárva

·         Esztergom, Simor János u. 126. – Nyitvatartás: munkanapokon 9 – 15 óra között

·         Budapest, V. ker. Március 15. tér, Belvárosi templom – Nyitvatartás: minden nap 9.00 – 16.30 óra között

·         Budapest, VI. ker. Rózsák tere, Árpád-házi Szent Erzsébet templom – Nyitvatartás: hétfőtől szombatig 7.30 – 12.00 és 15.30 – 18.30 óra között, vasárnap zárva.

Pénzt tudunk küldeni a menekültek megsegítésére a Szent Erzsébet Karitász Központ számlájára OTP Bank 11706016-20468198, Kárpátajának közleménnyel, vagy a 1356-os adomány vonalra való telefonálással.

Áldott szolgálatot kívánva, imádsággal a békéért, üdvözlettel:

Hirdetések:

·         A következő karitász műsorunk a Mária Rádióban március 2-án hamvazószerdán 10.50 órakor kezdődik.

·         Fogadjuk a háborús menekültek megsegítésére vonatkozó felajánlásaikat itt:

·         Korábbi műsoraink itt hallgathatók meg: http://karitaszkp.hu/?page_id=1532

·         Felhívom mindenki figyelmét, hogy a facebook- és weboldalunkon folyamatosan frissülnek a híreink. www.karitaszkp.hu , Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központ | Facebook

 

Csorba Gábor

állandó diakónus, karitász igazgató

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Szent Erzsébet Karitász Központ

Iroda: 1035 Budapest, Kórház utca 37.

Telefon: +36-1-351-1977

Mobil: +36-30-592-1483

E-mail: szenterzsebet@karitaszkozpont.hu

Honlap: www.karitaszkp.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

160. Életünk legyen hálaadás!

  „ Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert irgalmassága örökkévaló.” (1Krón 16,34)   Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az ...