2020. június 7., vasárnap

80. A Szentlélek gyümölcsei


Ha a Lélek által élünk, járjunk is a Lélek szerint!” Gal 5,25

Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!
Még pünkösd nyolcadában vagyunk, előttünk van Szentháromság vasárnapja, Jézus Szíve majd az Oltáriszentség főünnepe, Úrnapja.

Csupa Isteni titok, melyek emberi ésszel fel nem foghatók, de a hit szemével és tapasztalatával megérthetők annyira, hogy a magunk számára gyümölcsözőek lehessenek. A húsvét és az azutáni időszak éppen arra készít fel minket, hogy a hit szemével lássunk, az „odafönt valókat keressük”(vö. Kol 3,1b) – és éppen ezen a módon tudunk a látható világban is eligazodni.
A pünkösd hozta meg nekünk a Szentlelket, megkaptuk, elteltünk vele. Itt az idő, hogy megteremjük gyümölcseit, melyek a szeretet tökéletességei, gyakorlati megnyilvánulásai! Az Egyház ezeket, Szent Pál levelei (Gal 5,22-23; vö. Ef 5,9) alapján tizenkét pontban fogalmazza meg:

  1. szeretet,
  2. öröm,
  3. békesség,
  4. türelem,
  5. béketűrés,
  6. jóság,
  7. kedvesség,
  8. szelídség,
  9. hűség,
  10. szerénység,
  11. önmegtartóztatás,
  12. tisztaság.

Ezek az örök dicsőség zsengéi, melyeket a Szentlélek formál ki bennünk. Ne álljunk ennek útjába, hanem tegyük hozzá szabad akaratunkat, adjuk át magunkat teljesen Istennek, az Úrban!
Nincs annál nagyobb öröm és boldogság, ha ezt megtesszük és kitartunk ebben mindhalálig. Így karitászmunkánk és minden cselekedetünk otthon, a munkában, a világban tovább érleli ezeket a gyümölcsöket másokban is, így lesz életünk tanúságtevő, mely Isten dicsőségét hirdeti és a mi üdvösségünket szolgálja.

Hirdetések:
·         A következő karitász műsorunk a Mária Rádióban június 10-én szerdán 10.50 órakor kezdődik.
·         Korábbi műsoraink itt hallgathatók meg: https://www.mariaradio.hu/musor/4814/Tevekeny_Szeretet
·         Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Érseki Hivatala úgy készül, hogy meglesz tartva az augusztus 20-i Szent István király ünnepi szentmise és Szent Jobb körmenet a Szent István bazilikánál, ha addig nem romlik a vírushelyzet. Tegyük szabaddá magunkat erre a napra, ha lehet! A Szent Erzsébet Karitász Központból kiküldtük az erre vonatkozó felhívást és meghívót karitászosainknak a régióvezetőkön keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

160. Életünk legyen hálaadás!

  „ Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert irgalmassága örökkévaló.” (1Krón 16,34)   Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az ...