2020. június 2., kedd

79. Aki a Szentlelket elküldte


„Hozzátok intézett szavaim lélek és élet.” Jn 6,63b

Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!
A mi Urunk Jézus Krisztus az, Aki a megígérte és elküldte nekünk a Szentlelket. A Szentlélek az, Aki megerősít, vigasztal és mindent eszükbe juttat, amit az Úr mondott nekünk. Ő az, Aki életünk használati utasítását, a Szentírást sugalmazta és Aki ajándékaival eláraszt minket, hogy mindezek segítségével szentségben és igazságban, hűségben és boldogságban haladjunk a cél felé. A cél pedig nem más, mint Isten Önmaga, a Szentháromság, Atya, Fiú és Szentlélek.

Ez minden ember belső vágya is (az örök boldogság és szeretet), még akkor is, ha ezt sokan nem tudják, nem hiszik, ezért a legbenső vágyakból számukra nem lesz életcél. Cél nélkül az ember élete céltalan, ő maga pedig tévelygő lesz és végül elveszik.
Az Egyháznak és ezen belül nekünk, karitászosoknak az a feladatunk, hogy másokat is bevonjunk ebbe az Istentől kapott szeretetközösségbe szolgálatunkkal, tanúságtételünkkel, mosolyunkkal, bátorító és vigasztaló, erőt adó szavainkkal. Éppen ezáltal részesedünk mi magunk is a legfőbb Jó, az Isten teljes, végtelen és örök boldogságában. Ezen szolgálathoz a muníciót mind a Szentlélektől kapjuk, így veszünk részt mi személyesen is Krisztus megváltó művében éppen azzal, hogy a Szentlélek ajándékait felhasználva, testvéreinket, felebarátainkat is ehhez a szeretetközösséghez segítjük.
Ez a szeretetkör dinamikus, aktív, tevékeny, munkálkodó a nagy célért, hogy minden ember üdvözüljön és eljusson az igazság ismeretére. Ezt az aktivitást, örömöt, lelki erőt a Szentlélek tüze táplálja és szítja fel bennünk minden napon életünk és a világ végezetéig.
Nézzünk a karitász logora: középen a kereszt, melyből a Szentlélek tüze árad! Ez a mi jelünk, melyben győzünk, ez a mi zászlónk, mely alatt együtt haladunk a cél felé. Jézus a Jó Pásztor, Ő megy elől és az Atyához visz minket. Mi az Egyház közösségében követjük őt, energiánk, erőforrásunk pedig maga a Szentlélek!
Ebben a meggyőződésben kívánok áldott pünkösdi ünnepet minden karitász társamnak, családjának, szeretteinek!

Hirdetések:
·         A következő karitász műsorunk a Mária Rádióban június 10-én szerdán 10.50 órakor kezdődik.
·         Korábbi műsoraink itt hallgathatók meg: https://www.mariaradio.hu/musor/4814/Tevekeny_Szeretet
·         Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Érseki Hivatala úgy készül, hogy meglesz tartva az augusztus 20-i Szent István király ünnepi szentmise és Szent Jobb körmenet a Szent István bazilikánál, ha addig nem romlik a vírushelyzet. Tegyük szabaddá magunkat erre a napra, ha lehet! A Szent Erzsébet Karitász Központ hamarosan kiküldi az erre vonatkozó felhívást és meghívót karitászosainknak a régióvezetőkön és karitász csoportvezetőkön keresztül.

Csorba Gábor
állandó diakónus, karitászigazgató
Esztergom-Budapesti Főegyházmegye
Szent Erzsébet Karitász Központ
Székhely: 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. félemelet 1.
Telefon: +36-1-351-1977
Mobil: +36-30-592-1483

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

160. Életünk legyen hálaadás!

  „ Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert irgalmassága örökkévaló.” (1Krón 16,34)   Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az ...