2020. január 16., csütörtök

61. Mennél többet kérünk, annál többet kapunk!


„Van, aki ellankad és segítségre szorul, erőben szegény, csak gyengeségben gazdag, de az Úrnak irgalommal tekint rá a szeme, és ki is emeli nyomorúságából. Fölemeli fejét, hogy sokan csodálják és dicsérjék érte Istent).” (Sir 11,12)

Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!
Minden vágyam az, hogy ebben az évben még bátrabban, a Szentlélek ajándékaival és erejével még inkább eltelve végezzük együtt szent küldetésünket mind a karitászban, mind általános életállapotunkban. Az Úr ugyanis azt tanítja: „Aki nékem szolgál, engem kövessen és ahol én vagyok, ott lesz az én szolgám.” (Jn 12,26). Ő pedig ott van mindig velünk, tehát a mi szolgálati helyünk éppen ott van, ahol vagyunk: a családunkban, a plébániánkon, a munka- és lakóhelyünkön, a hazánkban.

Sirák fia azonban éppen arról ír a fenti mottó szerint, hogy bizony könnyen és sokszor ellankadunk. Tudjuk Szent Páltól, hogy a lélek kész, de a test erőtlen, amit azzal is kiegészíthetünk tapasztalataink alapján, hogy sajnos a lelkünk is gyakran erőtlen. A Jóisten viszont ismer minket, még jobban, mint mi önmagunkat és irgalommal tekint ránk, kiemel, felemel, Szent Lelke ajándékaival ellát, hogy megteremhessük a gyümölcseit, maradandó gyümölcseit (vö. Jn 15,16). Szent Pál apostol nyomán az egyházi hagyomány felsorolja a Szent Lélek gyümölcseit (vö. Gal 5,22-23 és Ef 5,9). Ezek a gyümölcsök azok a tökéletességek, amelyeket a Szentlélek formál ki bennünk, mint az örök dicsőség zsengéit:

       szeretet,
       öröm,
       békesség,
       türelem,
       béketűrés,
       jóság,
       kedvesség,
       szelídség,
       hűség,
       szerénység,
       önmegtartóztatás,
      tisztaság.


Törekedjünk mindezekre ebben az évben is, időnként, akár a napi lelkiismeretvizsgálatunk keretében, nézzük meg, hogy ezeket a gyümölcsöket megteremtük-e és milyen minőségben! Mik a gyenge pontjaink, hol vagyunk a gyümölcsérésben lemaradva, mikor nem gondoztuk a gyümölcsöskertünket?
De legfőképp bízzunk Abban, Aki minket a legjobban ismer, a legjobban szeret és a legjobban akarja a mi üdvösségünket és boldogságunkat! Kérjük az Urat, hiszen Ő maga mondta, hogy aki keres, az talál, aki zörget, annak ajtót nyitnak. Sőt a Szeretetláng naplóban ezt olvassuk: „Kérj bátran! Mennél többet kérsz, annál többet kapsz!”
Tehát, itt az idő, itt az üdvösség órája, napja, hónapja, Isten kegyelmi esztendeje számunkra. „Bátorság, Téged hív!”(Mk 10,49)

Hirdetések:
·         A következő karitász műsorunk a Mária Rádióban január 22-én szerdán 10.50 órakor kezdődik.
·         Karitász Lelkiségi Hittan következő alkalma a Teréz anya teremben lesz (Belvárosi Főplébánia Karitász terme) 27-én hétfőn 16.30 órakor. Az új helyszín: Budapest, V. ker. Apáczai Csere János utca 5. hátsó lépcsőhát, I. emelet, (lift nincs), kapucsengő: 35.
·         Karitász gyermekfarsang lesz a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia Karitász Csoportjának szervezésében február 8-án, szombaton 10-13 óra között, ahová szeretettel várjuk a gyerekeket más karitász csoport köréből is. Helyszín: Szent Kinga Otthon, Budapest, V. ker. Egyetem tér 5. I. em. (lift van), kapucsengő: 10. Részletek a mellékelt szórólapon.
·         A karitász műsorok a Mária Rádióban itt érhetők el: https://hangtar.mariaradio.hu/Tevekeny_Szeretet

Csorba Gábor
állandó diakónus, karitászigazgató
Esztergom-Budapesti Főegyházmegye
Szent Erzsébet Karitász Központ
Székhely: 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. félemelet 1.
Telefon: +36-1-351-1977
Mobil: +36-30-592-1483

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

160. Életünk legyen hálaadás!

  „ Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert irgalmassága örökkévaló.” (1Krón 16,34)   Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az ...