2019. december 23., hétfő

59. Karácsony küszöbén


Vigadnak angyalseregek, ujjonganak a nemzetek, a Fölség íme, kicsi lett, hogy megmentse, mi elveszett. (Ádventi esti dicséret himnusza)

Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!
Karácsony ünnepe, a Szeretet ünnepe. Istent ünnepeljük, Neki adunk hálát, hogy Ő Maga a Szeretet. Egyetlen feltétele van életünk boldog beteljesülésének: a befogadás, azaz, hogy be tudjuk-e hittel és viszontszeretettel fogadni a Kisded Jézust a szívünkbe, hogy Ő lakjék benne, Ő kormányozza gondolatainkat, szavainkat és tetteinket. 

Átadjuk-e Neki magunkat úgy, ahogy Ő átadta magát a szenvedésnek értünk? Bízunk-e, hiszünk-e Őbenne olyannyira, hogy vállaljuk Őt, azaz a Szeretetet a végsőkig hűségesen, minden nehézség, áldozat, fáradság, fájdalom közepette mindhalálig? Ez életünk nagy kérdése.
Hiszünk-e a Nagy Cserében? Isten emberré lett, hogy mi Istené (nem Istenné), hanem Isten gyermekévé, Jézus barátjává váljunk, a Mennyország társörökösei legyünk. Hisszük-e, hogy a betlehemi jászol bölcsőjében a világ Teremtője, bűneink Megbocsájtója, lelkünk Megváltóját ringatta Mária és József? Hisszük-e, hogy az isteni Kisded a „hópehely ostya, csöpp búzakenyér”, az Eucharisztia?
A Karitász közösségében való szolgálat egy lehetőség a sok közül, hogy megtaláljuk az egyetlen helyes választ. Megtaláljuk az utat magához az Úthoz, az Igazsághoz, az Élethez.
Kimondhatatlan hálát érzek a szívemben, hogy Mindnyájatokkal együtt lehetek az Egyházban karitász tag, így együtt bontakoztathatjuk ki mindazokat az adottságainkat, amit Istentől kaptunk. Mi már azzal, hogy katolikus keresztények vagyunk, mindent megkaptunk, ami a boldogsághoz, az üdvösséghez szükséges. Amit efelett kaptunk, azért van, hogy másokat is Jézushoz szeressünk szolgálatunkkal, így kamatoztatva a talentumainkat. Tanúságtételünkön múlik sok-sok testvérünk és felebarátunk üdvössége, az egyéni döntésükön kívül. Azzal, hogy látható, érezhető módon szeretjük őket a tevékeny szeretet eszközeivel és az imádságainkkal, hozzá segítjük őket és magink az egyetlen jó döntéshez.
Együtt adjunk hálát Istennek karácsony ünnepén mindezekért, mindenért, ami velünk történt és együtt kérjük, hogy megadva bűneink bocsánatát, ébresszen bennünk megújuló buzgóságot a következő évre! Áldott, boldog karácsonyt és új évet kívánok sok pihenéssel! Az egyperceseket Vízkereszt után folytatom. Jöjj el, Urunk, Jézus!

Hirdetések:
·         Melléklem minden karitász csoportvezetőnek az Értelmileg Akadályozottak Referatúrájával közösen írt levelet és az ehhez tartozó szórólapot azzal a kéréssel, hogy egyrészt juttassák el a plébános, kormányzó atyákhoz, illetve, hogyha ismernek olyan családokat, személyeket, akik ebben az akadályozottságban vagy egyéb akadályozottsággal élnek (pl. siketek és nagyothallók, vakok és gyengénlátók, mozgáskorlátozottak), akkor ajánlják fel nekik a karitásszal való kapcsolatfelvételen keresztül az illetékes referensekhez való kapcsolat kiépítését. Írjanak, szóljanak a karitász csoportvezetőnek, régióvezetőnek, vagy írjanak nekem e-mailt. Célunk az együttműködéssel, hogy az ilyen nehézségekkel élő testvéreinket minél jobban bevonjuk az egyházi, szentségi életbe. Nagy lehetőség ez nekik és nekünk is.
·         Karitász Lelkiségi Hittan következő alkalma januárban lesz. A napokat később tudom megírni, a helyszín változik. A hittan a Teréz anya teremben lesz (Belvárosi Főplébánia Karitász terme) 9-én hétfőn 16.30 órakor. Az új helyszín: Budapest, V. ker. Apáczai Csere János utca 5. hátsó lépcsőhát, I. emelet, (lift nincs), kapucsengő: 35.
·         A következő karitász műsorunk a Mária Rádióban december 25-én szerdán 10.50 órakor kezdődik.
·         A karitász műsorok a Mária Rádióban itt érhetők el: https://hangtar.mariaradio.hu/Tevekeny_Szeretet

Csorba Gábor
állandó diakónus, karitászigazgató
Esztergom-Budapesti Főegyházmegye
Szent Erzsébet Karitász Központ
Székhely: 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. félemelet 1.
Telefon: +36-1-351-1977
Mobil: +36-30-592-1483

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

160. Életünk legyen hálaadás!

  „ Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert irgalmassága örökkévaló.” (1Krón 16,34)   Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az ...