2020. december 1., kedd

98. A megváltás kezdete

 


„Beteljesült már az idő…”

98. A megváltás kezdete

Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!

Megkezdődött a karácsonyi előkészület az Egyházban és a világban egyaránt. Karácsony, Urunk születése, Szentháromságos Fiú megtestesülése a megváltásunk kezdete. Megváltásunk beteljesülése pedig az Ő kereszthalála nagypénteken, a végső és legnagyobb áldozathozatal és kiengesztelés. A Mennyei Atya pedig a feltámadásban igazolta Szent Fiát húsvétvasárnap.

Ilyen a mi életünk kerete, az Isten akarata szerinti folyamata. Testi megszületésünk után az újjászületés a keresztségben, majd életünk fejlődése Krisztus Urunk mintájára. A fejlődés a szentségek vételében, a krisztusi, azaz keresztényi életünkben bontakozik ki, mígnem mi magunk is, a szeretetből fakadó áldozathozatalokkal, a szeretet megnyilvánulásaival, tetteivel formálódunk az Úr követőivé, tanítványaivá. Ezen az úton épülünk bele az Egyházba, amely Krisztus misztikus teste, ahol Ő a fő és mi pedig tagjai.

Ez a mi kiteljesedésünk lehetősége, az út, amin mi magunk is a beteljesülés felé haladunk, egyre inkább élünk Krisztusban, Őáltala, Ővele és Őbenne. Az életünk útján Vele járva pedig Keresztelő János intelmeire hallgatva készítsük az Úr útját, egyengessük ösvényeit (vö. Lk 3,4), hogy másokhoz is eljusson az Ige, mely testté lett értünk és közöttünk élt, hogy megossza velünk végső és örök boldogságát.

„A völgyeket töltsétek fel, a hegyeket, halmokat hordjátok el, ami görbe, legyen egyenessé, a göröngyös változzék sima úttá, és minden test meglátja az Isten üdvösségét.” (Lk 3,5-6) Ez a mi belső akadályainkra ugyanúgy vonatkozik, mint mások üdvösségének szolgálatára. Az emberi élet már önmagában is karitász-orientált, azaz arra irányul, hogy Isten szeretetéről tegyünk tanúságot embertársaink szolgálatán keresztül. Eközben boldogságukhoz is hozzájárulunk és a mi magunk útját is egyengetjük, egyre inkább teret adva az Úr ösvényének mihozzánk.

Az életünk tehát készület a beteljesülésre, az Istennel való teljes, végleges és minden elképzelést felülmúló boldogságra. Az úton pedig úgy edződünk, úgy tudunk kitartani, hűségben és igazságban megerősödni, hogy megtanulunk áldozatot hozni szeretetből másokért, ebben tovább fejlődni, mígnem elérjük a krisztusi teljességet. Ahogy Ő kiüresítette önmagát és áldozattá lett értünk., mi se sajnáljunk semmilyen fáradságot, semmilyen áldozatot másokért. Ne tartsunk meg semmit magunknak! Amit magunknak megtarunk, visszük magunkkal a sírba. Ne legyen ’B’ terv az életünkben!

Tegyünk mindent fel Krisztusra! Adjunk oda neki mindent, adjuk oda neki teljes valónkat, akaratunkat, az egész életünket! Kérjük az Ő irgalmát és bocsánatát bűneink, szeretetlenségeink miatt! Ő megbocsát, ha tiszta szívvel kérjük. Biztosak lehetünk abban, hogy ahogy Krisztust igazolta az Atya a feltámadásban, úgy Ő maga is igazol minket a mi feltámadásunkban. Ez a mi célünk, reményünk, jövőképünk.

 

Hirdetések:

·         Ezúton is köszönöm minden önkéntesnek, munkatársnak a nov. 27-29. közötti helytállás a hat áruházban, az élelmiszergyűjtésben.

·         A következő karitász műsorunk a Mária Rádióban december 9-én szerdán 10.50 órakor kezdődik.

·         Korábbi műsoraink itt hallgathatók meg: https://www.mariaradio.hu/musor/4814/Tevekeny_Szeretet

·         A Szent Erzsébet Karitász Központ kérésére főtisztelendő Feldhoffer Antal plébános atya minden hónap első hétfőjén 15.30-kor karitász szentmisét mutat be a Budapest, III. ker. Kórház u. 37. szám alatti Szent József templomban.

 

Csorba Gábor

állandó diakónus, karitász igazgató

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Szent Erzsébet Karitász Központ

Székhely: 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. félemelet 1.

Telefon: +36-1-351-1977

Mobil: +36-30-592-1483

E-mail: szenterzsebet@karitaszkozpont.hu

Honlap: www.karitaszkp.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

160. Életünk legyen hálaadás!

  „ Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert irgalmassága örökkévaló.” (1Krón 16,34)   Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az ...